TEMPAHAN RUJUKAN PEPERIKSAAN PSEE PEMBANTU TADBIR AKAN DI BUKA PADA 6 OKTOBER. DAFTAR NAMA & EMAIL DAHULU
SEDANG CARI CONTOH SOALAN PEMBANTU TADBIR?
Usah Mencari & Risau Lagi! Anda kini berada di Satu-satunya Laman Utama Untuk Mendapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan Pembantu Tadbir Versi Kemaskini 2019.

Rujukan Kami Lengkap Dengan Contoh Soalan Pembantu Tadbir N19 Dengan Jawapan Beserta Nota Terkini Yang Bakal Jimat Masa Persediaan Anda.

Ini Merupakan Rujukan Untuk Peperiksaan 10 & 15 Oktober Nanti. Kami Sediakan Nota Untuk Anda. Buat Latihan & Jawab Dengan Tenang.
Contoh Soalan Pembantu Tadbir
RUJUKAN UTAMA PEPERIKSAAN
Rujukan Versi 2019 Ini Merupakan Panduan Utama Peperiksaan Pembantu Tadbir. Lengkap Dengan Contoh Soalan dan Jawapan Serta Nota Berkaitan Yang Bakal Jimat Masa Persediaan Anda

Untuk Menempah Sila Klik Butang Tempahan di bawah. Anda Akan Di Bawa Ke Laman Pilihan Pakej. Buat Pilihan Pakej & Lakukan Pembayaran.

Anda Akan Menerima Panduan Setelah Pembayaran Anda Disahkan.
Anda tahu tak yang ribuan calon telah daftar sistem tempahan kami hanya untuk mendapatkan rujukan dan panduan ini. Pastikan anda jadi salah seorang calon bijak dengan mendapatkan rujukan ini.

Oh ya, tempahan panduan ini berkuota. Jadi pastikan anda jadi yang terawal melakukan tempahan sebelum tempahan di tutup.

Jangan terlepas, link tempahan di laman ini hanya untuk calon yang telah mendaftar sahaja. Klik pautan tempahan yang disediakan dan terus dapatkan copy anda.
Atau, Daftar Nama Anda di Bawah & Kami Akan Email Link Tempahan Terus ke INBOX Anda.
DAFTAR
We value your privacy and will never spam you
JUALAN AKAN DI BUKA PADA 6 OKTOBER 2019:
PAKEJ LENGKAP PEMBANTU TADBIR
Nota-B
 • Rujukan Seksyen A
Nota-BI
 • Rujukan Seksyen B
Perjawatan
 • Nota Penjawatan
jawapan
 • Jawapan Lengkap
INI PANDUAN UTAMA YANG BAKAL MEMBANTU ANDA?
Contoh Soalan Pembantu Tadbir
Panduan ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi Peperiksaan Online Pembantu Tadbir nanti. Ini yang bakal anda perolehi:
 • Rujukan ini disusun untuk memberikan "booster' kepada persediaan anda. Sesi Peperiksaan anda sudah tidak lama lagi.
 • Anda perlukan sesuatu yang komprehensif dan kami di sini mahu BANTU anda! Panduan ini bakal jimat masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan panduan lengkap dengan contoh soalan dan jawapan untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 36 JAM!
 • Untuk Jelas format terkini. Kami sertakan sekali Huraian Format terbaru untuk persediaan. Untuk anda lebih faham bagaimana tackle setiap seksyen peperiksaan. Jika anda menggunakan rujukan 2017 ke bawah, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah!
 • Kami bantu anda faham format terkini! Contoh contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
 • Apa Perlu diberi perhatian dalam Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris. Kami sediakan soalan & jawapan agar anda tahu format soalan terkini.
 • Untuk Seksyen Matematik pula kami sediakan set soalan terkini untuk anda. Agar anda terbiasa dengan soalan yang bakai diajukan dalam exam.
 • Seksyen Pemahaman Bahasa Inggeris Bukan Masalah. Studi Jer
RUJUKAN UTAMA PEMBANTU TADBIR
INI PANDUAN CORE UNTUK CALON PEMBANTU TADBIR
Ia Disusun Khas Berdasarkan Format 2019
Kami Padatkan Nota, Soalan & Jawapan Dalam Rujukan Pembantu Tadbir di Bawah
Contoh Soalan Pembantu Tadbir
 • Semenjak 2008 Rujukan Kami Telah Membantu RIBUAN CALON Peperiksaan SPA
 • Rujukan Pembantu Tadbir ini Merupakan Versi Update Yang Berbeza Dari Sesi Peperiksaan Lepas
  Kami Tahu Ramai Calon Baru Sesi Ini.
 • Nota Dasar Kerajaan Malaysia Baru Kami Sediakan Khas Untuk Peperiksaan Kali Ini. Yang Pasti, Tiada Panduan Lain Selengkap Ini di Pasaran
 • Format Peperiksaan 2019 Berbeza dengan Sesi sebelum ini. Jadi apa perlu studi?
 • Kami sediakan Puluhan Contoh Soalan & Jawapan. Seperti calon sebelum ini kaji soalan yang bakal di tanya. Biasakan diri anda.
 • Ada Nota Khas untuk Anda. Jimat masa persediaan anda. Kami Mudahkan Studi Anda
 • Tiada Masalah Lagi Tentang APA nak STUDI?? Kami ada SOLUSI Untuk anda
LENGKAP DENGAN KOMPONEN SETIAP SEKSYEN BERIKUT
FORMULA RINGKAS MATEMATIK TERKINI, NOTA MATH, SOALAN & CARA KIRA
formula
LENGKAP DENGAN SOALAN MATEMATIK DITARAFKAN PEPERIKSAAN KERAJAAN
soalan
SOALAN KEFAHAMAN BAHASA INGGERIS
bi
SOALAN TERKINI UNTUK REFRESH ANDA
objektif
TAHU TAK ANDA CALON PEMBANTU TADBIR RESAH TANPA BANTUAN
Anda Boleh Lihat Sendiri Email Yang Diterima Dari Calon Pembantu Tadbir Seperti Anda. Permintaan Mendapatkan Rujukan, Contoh Soalan Pemahaman Bahasa Inggeris di Bawah.
Sesi Disember 2016 Menyaksikan 34,223 Calon Menduduki Peperiksaan. Ramai Bukan? Persaingan Begitu Sengit. Kami Jangkakan Jumlah Yang Serupa Untuk Ambilan 2019.
calon
Ramai Calon Yang Perlukan Panduan & Kami Merupakan Penyedia Utama Panduan Jawatan Kerajaan. Ini Antara Ribuan Email Kami Terima Untuk Tempahan Sahaja.
Screenshot 2019-10-01 at 7.42.14 PM
Kebanyakan Calon Kali Pertama Tidak Jelas Format & Jenis Soalan. Akibatnya Persediaan Terjejas
Screenshot 2019-10-01 at 7.42.34 PM
Ramai Calon Masih "Blur" Apa Nak Studi. Sebenarnya Tak Perlu Studi Semua Topik. Baca Yang Perlu Sahaja
TAHU TAK KAMI MEMPUNYAI TRACK REKOD BANTU PULUHAN RIBU CALON!
Di Bawah Antara Testimoni Fresh Calon Sesi Lepas. Ini Bukti Panduan Ini Berguna Untuk Mereka
Rujukan kami telah membantu ribuan calon Peperiksaan sebelum anda. Anda yang lulus pada kali pertama ambil, anda yang dah 6 kali duduki peperiksaan baru lulus. ada yang 3 kali ambil peperiksaan dan akhirnya lulus setelah berkali-kali mencuba.

Banyak lah kisah mereka jika nak diceritakan. Anda baca sendiri kisah mereka ini...

Jadi ambil peluang ini mendapatkan panduan ini dan berjaya dalam Peperiksaan nanti
JADI, INI PANDUAN YANG ANDA PERLUKAN
Contoh Soalan Pembantu Tadbir
Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopydan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.
 • Rujukan ini disusun untuk memberikan 'booster' kepada persediaan anda. Peperiksaan Pembantu Tadbir nanti nampak mudah, tapi halangan besar menanti anda di hadapan jika tidak bersedia. Anda perlukan sesuatu yang komprehensif dan kami di sini mahu BANTU anda!
 • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti.
 • Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
 • Lebih Contoh Soalan & Jawapan untuk melazimkan anda dengan format 2019
 • Update Percuma Selama 3 Tahun
 • Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.
 • Apa yang anda perlukan adalah contoh soalan yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan dan jadi pegawai yang berwibawa. Prestij!
 • Tim Infokerjaya susun rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi peperiksaan terakhir 2016.
 • Ini panduan lengkap yang anda perlukan...
JADI USAH TUNGGU. TEMPAH SEKARANG
SOALAN LAZIM FAQs

Adakah ini soalan bocor dari SPA?

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2018 berbanding tahun 2017 & 2016.

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD

Jika ianya tidak membantu saya?

Jangan risau. Anda tempah dan studi dahulu.
PENAFIAN
Portal Pembantu Tadbir serta panduan yang dikeluarkan tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) atau mana-mana jabatan. Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan.